HomeCalendarFAQMemberlistRegisterLog in
Hollisha Hellwood Welcome
Trenutni mesec
Hollisha Hellwood March Marec
14°C, deževno
Točke domov
Hollisha Hellwood Gryfondom
167

Hollisha Hellwood Pihpuff
135

Hollisha Hellwood Drznvraan
50

Hollisha Hellwood Spolzgad
130
Hollisha Hellwood The-bosses
Naj RPG pisec
Hollisha Hellwood Vic
Statistics
We have 89 registered users
The newest registered user is zethspeci

Our users have posted a total of 8572 messages in 258 subjects
Top posters
Princ.
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Sim
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Kiwi.
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Timothy
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Rose
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Neko-chan
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Emilie Mathers
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Mike
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Vic
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Wing
Hollisha Hellwood Vote_lcap2Hollisha Hellwood Voting_bar2Hollisha Hellwood Vote_rcap2 
Latest topics
» Ashley Levitt
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Sun Sep 16, 2012 7:55 am by Ashley Levitt

» Katja Ginny Delight
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Mon Feb 27, 2012 4:50 am by Princ.

» RPG Povezave
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Mon Sep 05, 2011 7:40 am by Rose

» Odsotnosti
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Sep 01, 2011 3:31 am by Emilie Mathers

» Oglasna deska
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Wed Aug 31, 2011 1:32 am by Princ.

» Daniella Delight
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Aug 18, 2011 4:10 am by Timothy

» Tiffany E. O'Connor
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Sat Aug 13, 2011 10:31 pm by Tiffany

» Party?! --> Druženje z vsemi RPG-jci v Sloveniji
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Sat Aug 06, 2011 3:47 am by Emilie Mathers

» Liga Prvakov
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Wed Aug 03, 2011 10:53 am by Timothy

» Pohvale
Hollisha Hellwood Icon_minitime1Mon Aug 01, 2011 5:20 am by Sim


Share
 

 Hollisha Hellwood

Go down 
AuthorMessage
Hollie
5. letnik
Hollie

Posts : 101
Join date : 2011-03-12

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Wed Mar 16, 2011 9:58 am

Ime:
Hollisha Hellwod - Za prijatelje Hollie ali Holly

Starost:
15 let

Letnik:
Obiskuje 5. letnik

Zgodovina:
Holly se je rodila na hladen večer 24. januarja, na Irskem. Do svojega petega meseca je skupaj s staršema in sedemnajst let starejšim bratom živela v Galwayu. Pet mesecev po njenim rojstvu je njen brat pobegnil od doma in se odpravil na lov za slavo. Kakšen mesec pozneje se je preostanek družine odselil v London.
Holly se je že kot otrok zelo navezala na magijo in vsak dan pridno vadila reči, ki jih sicer ni smela početi. Že kot majhna je bila zelo svojeglava in iznajdljiva. Vedno je kaj skrivala pred starši in se zabavala za njunima hrbtoma.
Za deseti rojstni dan je dobila pegasto sovo Alexis, na katero je zelo navezana. Leto pozneje je prejela vabilo na Bradavičarsko akademijo za čarovnike in čarovnice. Tega je vsa družina navdušeno sprejela in septembra je Holie prvič stopila skozi šolska vrata ter tam preživela leto dni. Med počitnicami nikdar ni hodila domov - Bradavičarka ji je bila preveč všeč.
Po končanem tretjem letniku je Hellwoodove doletela tragedija. Bila je noč, konec julija, in Holly je bila s prijatelji. Ko se je vrnila domov, jo je tam čakal neverjeten nered. Vsa hiša je bila v razdejanju - razen Hollyne sobe. V kuhinji so našli truplo gospe Hellwood, V kleti pa naj bi ležalo tudi telo njenega moža. Holie je tako ostala sama. Zaradi neverjetnih okoliščin in sreče, ki jo je imela najmlajša Hellwoodova je čarovniški svet prst uperil vanjo. Trinajstletnico so obtožili, da je ubila svoja starša. Na ministrstvu je to povzročilo veliko zmedo in otroka je bilo treba zaslišati. Na zaslišanjih se je sicer pokazalo, da je Hollie nedolžna. A zaslišanje je seveda ostalo v krogu peščice čarovnikov, zato jo ostali za nesrečo še vedno obtožujejo. Kljub njenemu prijaznemu in prijateljskemu videzu se je marsikdo skrivoma boji, ali jo občuduje, pa ne da bi ji to prijalo.
Po smrti staršev se Holly ni hotela odpovedat šoli, zato se je njena babica preselila v London in je sedaj uradno Hollyna skrbnica. Z babico sta si zelo blizu in med njima skorajda ni skrivnosti... skorajda.

Holly trenutno poseduje zelo močen, skorajda neprecenljiv predmet. V svoji oblasti ima namreč starodaven prstan, ki so ga pred tisočletji ustvarili mogočni keltski čarovniki. Trenutno je na celem svetu le nekaj primerkov takšnih prstanov.
Obroč prstana je debel (prbl. 2cm), srebrne barve, vanj pa so vtisnjeni črni in modri svetlikajoči se znaki. Material je neznan, se pa v trenutku, ko si ga nadaneš prepoji s človeško kožo. Čarovnika tako prstan ne ovira pri nikakršnih opravilih, saj se zdi, kot da je del telesa. Prstan je mogoče sneti le s pomočjo določenega uroka - s katerim je Holly seveda seznanjena. Bistvo prstana pa je okrogel biser, s polmerom 7mm, modre barve, podobne kot Hollyne oči. Biser ima moč, ki njegovega lastnika obvaruje pred napadalci. Kadar ima čarovnik prstan nadet, je popolnoma bvaren pred vsemu uroki. Prstan namreč vase posrka vsak urok, poslan v njegovega lastnika, ter ga odbije nazaj v tistega, ki je urok sprožil. Celoten postopek traja le trenutek. Prstan lahko odbije od najbolj preprostih potegavščin vse do smrtonosnih kletev. Nikakršen urok ga ne more uničiti ali zlomiti. Preprosto rečeno: je neuničljiv.
Holly je prstan podedovala od svojega očeta (ki ga očitno ni uporabljal, saj sicer nebi bil ubit s kletvijo smrti) in takoj odkrila njegove moči. Prstan ima ves čas nadet (če odštejemo med poukom, kadar vadijo določene uroke drug na drugem - tedaj z njej dobro znanim zarekom hitro in tiho sname zadevico). Kadar jo kdo vpraša glede prstana, reče da je družinska dediščina brez posebnih moči. Tako ali tako se le malokateri čarovnih spozna na starodavne keltske čarovnije - še najmanj pa študenti 21. stoletja. Če bi se razvedelo za skrivne moči prstana, bi lahko kar hitro prišlo do nezaželjenega rezanja prstov (Avada Kadevra ali drugi uroki zaradi kamnovih moči ne pride v poštev...). Kadar pride do tega, da je Hollyn prstan v uporabi, se punca vedno izgovori z hitrimi refleksi, kar je do sedaj vedno delovalo...

Družina:
Hollyna družina je sicer ne tako obsežna, a stara čistokrvna družina.

Mama: Celestia Escape (Hellwood) prihaja iz majhne čarovniške družine brez globokih korenin. Starša njenega očeta sta oba bunkeljna. Družina njene matere pa je že kar nekaj generacij čista čarovniška družina.
Celestia se je rodila na v Londonu od koder tudi izvirajo njene korenine. Kot njena hči se je tudi sama šolala na Bradavičarski akademiji za čarovnike in čarovnice, po končani šoli pa se je odselila na Irsko, kjer je uspešno opravila študij. Tam je tudi spoznala svojega bodočega moža, s katerim je kmalu zanosila. Sedemnajst let po porodu fantka sta se z možem odločila še za enega otroka - in tokrat je bila deklica.
Celestia je bila v času svojega življenja zelo uspešna in ponosna ženska. Delela je na Irskem ministrstvu za čaranje in sicer na sekretariatu za notranje zadeve, kjer je bila tudi članica Irskega starihosveta. Bila je zelo prijazna ženska, ki je vedno skrbela za svojo družino.
Po selitvi v London se je pravtako zaposlila na tamkajšnjem ministrstvu.
Umrla je v domači kuhinji, ko je vanjo treščila kletev smrti. Telo je kazalo tudi znake, da je bila pred tem mučena s kletvijo križanih. Storilec je neznan.

Oče: Kailight Hellwood, rojen na Irskem, prihaja iz prastare družine Hellwood. Rodbina Hellwoodovih ima stoletja staro zgodovino v kateri je le manjši spodrsljaj: Kailightova stara mati (po materini strani) se je po poroki z možem zapletla še z bunkeljem in mu rodila nezakonskega, bunkejskega sina. Po čarovniške svetu so se razširile govorice, da imajo Hellwoodovi šlapla. Leto pozneje pa je na svet prišla tudi zakonska hči - Kailightova mater.
Kot otrok je obiskoval Zahodni Toirsúil - šolo za moške čarovnike z visokimi cilji. Ocene prvih nekaj let šolanja so bile porazne, saj je bila šola že nasploh zahtevna. Za nameček pa je Kai rajši oprezal za čarovnicami, ki so obiskovale Vzhodni Toirsúil - šolo za dekleta, nedaleč stran. V zadnjih nekaj letih se je le zresnil in nadoknadil zamujene snovi. Šolo je zaključil z oceno PP.
Med študijem je spoznal svojo ženo s katero je kmalu imel enega, pozneje pa tudi dva otroka.
Kot moški je bil zelo humorističen in se je rad šalil. Le redki so ga imeli priložnost videti brez nasmeha na obrazu. A znal je biti tudi... grozovit. Imel je veliko zvez in vplivnih prijateljev, zato je v večini vedno dobil kar je hotel. Nenavadno je bilo tudi, da je naenkrat delal na uradu za nadzor goblinov, komiteju za odstranjevanje nevarnih bitij, uradu za ponesrečene uroke, komiteju za najduhovitejše izgovore in komiteju za eksperimentalne uroke. (mogoče je tukaj nekje razlog za njegov vedno vesel karakter...)
Na svojega sina je bil zelo navezan. Ko je ta pobegnil od doma se je Kailightu skoraj zmešalo. Doma nikdar več ni hotel videti in tako so se odselili v London, kjer si je našel skromno službo na Nokturni ulici.
Tik pred smrtjo je bil brutalno pretepen in večkrat preboden. Ubili so ga s kletvijo smrti. Storilca niso našli.

Brat:
Rephin Mitt Hellwood se je rodil na Irskem sedemnajst let pred svojo sestro Hollisho. Šolal se je na Akademiji Fola-dearga, kjer se je izkazal za izvrstnega učenca. Nikdar ni imel veliko prijateljev. Skoraj ves prosti čas je posvetil iznajdbam novih urokov. Nekateri so bili prav gnusno zlobni; zaradi tega se je večkrat znašel tudi v priporu. Hlastal je za uspehom in slavo. Želel si je postati pomemben čarovnik, po možnosti minister za čaranje.
Ko je izvedel, da kmalu ne bo več edinec se je odločil, da bo družino zapustil. Ko se je grožnja rodila je Mitt končal zadnji letnik potem pa pobegnil od doma.
Nihče ne ve kam je zbežal in kje je zdaj, če je sploh preživel samomorilski pohod po svetu.

Babica:
Theissa Tephrogen-Hellwood je sedaj Hollyna skrbnica. Po značaju je zelo materinska in prijazna ženska. Kjub temu, da je že v letih je še vedno v odlični formi in bi se mimogrede s kom stepla. Je zelo zaščitniška in Holly ji pomeni največ na svetu (saj je vendar še edina znana živeča Hellwoodova potomka). Babica Theissa je tista, ki je imela nezakonskega polbrata, ne-čarovnika. Holly večkrat pripoveduje o svojem življenju in škandalih, ki jih je preživljala. Svoji vnukinji popolnoma zaupa in jo ima za lastno hčer. Zanjo bi naredila prav vse.

Izgled:
Holly je visoka in vitka punca z lepo oblikovanim, razvitim telesom. Ima dolge rjave lase. Njene oči so podobno kot mamine ob straneh temno modre, v nostranjosti pa svetlejše, skoraj sive. Krasijo jih dolge trepalnice, koža pa je zelo svetla in lepa. Njen nos je rahlo robotski.
Slika:
Hollisha Hellwood HollyHollisha Hellwood Holly-

Palica: 25 cm, ebenovina z ročajem tisovine ; jedro: pero furije
Žival:Pegasta sova Alexis (Alex, Al) . Je zelo trmasta in svojeglava. Edina oseba, ki jo ima resnično rada je njena lastnica Holly. Rada je na prostem - sovraži kletke in zaprte prostore.

Dom, ki ti je najbližje: nebi vedela.

Značilnosti in osebnost: Holly je na videz zelo prijazna in sramežljiva. Pa ni čisto tako. Punca skorajda ne pozna sramu. Vse kar naredi je prav, vsaj zanjo. Je svojeglava in pri svojih trditvah vztraja. Ne prenese posmehovanja (kadar jo kdo obrekuje za hrbtom mu rade volje pove kaj si misli, in je to niti ne moti - posmehovanje in zaničevanje pa jo razjezita... pa ne le kadar gre zanjo) in obljublja na maščevanje. Sicer ni ravno nasilna, a če si kdo zasluži kazen za storjeno bo rade volje prevzela odgovornost za to. Na kakršen koli način. V grožnjah je odlična, pa tudi če ve, da jih nikdar ne bo mogla uresničiti. To je najbrž dobila po očetu. Sama se ne norčuje iz ljudi, niti se jim ne posmehuje - vsaj kadar ne gre za učenje poučnih lekcij ali dvobojevanje. Njena dejanja imajo vedno nek razlog... ...pravzaprav ponavadi... Je tudi odlična igralka, z iznajdljivostjo na najvišji stopnji, saj je bila kot otrok velikokrat zasačena pri čaranju, za katerega je bila še premlada in si je morala izmišljevati izgovore. Navadno v obraz pove kaj si misli, razen če gr za nekoga, ki ji veliko pomeni. Ker je navajena živeti sama je bolj nezaupljive vrste. Sama sebi najbolj zaupa. Če jo kdo spozna od bližje ugotovi, da v krogu prijateljev pravzaprav ni tako ostra kot se zdi. Zna biti zelo zabavna in vedno za akcijo. Kadar ji kdo resnično veliko pomeni bi zanj naredila prav vse. Z veseljem pomaga ljudem, ki so ji blizu - njihovih problemov se loti, kot bi bili njeni. Tudi živali ima rada, sploh ptice, konje, kače in mačke. V šoli je gre zelo dobro, saj nima težav z odlašanjem učenja in naloge. Snovi pridno sledi in včasih si kaj pogleda že za vnaprej. Sicer pa je pri urah tiho in ne priteguje pozornosti z pametnimi odgovori na zastavljena vprašanja. Ni ravno samovšečen tip človeka, toda je zelo zadovoljna s seboj, kadar jo kdo pohvali. Ne mara zgodovine čarovništva in ur letenja. Pa tudi rastlinoslovje spada med bolj solidne predmete... Najbolj všeč so ji spreminjanje oblike, obramba ter čarobni napoji. Ti predmeti ji vedno pomagajo, ko kuje načrte svoje vrste. Če ne gre za maščevanje, gre pa za sleepover ali potegavščine na prijateljih. Kadar jim kakšno ušpiči jim vedno pusti, da ji vrnejo milo za drago. Konec koncev je nikdar ni sram kadar jo potegnejo. Ponoči se večkrat neopažena sprehaja po hodnikih in vadi določene uroke v praznih učilnicah. Tudi prepovedane uroke. Ne boji se tvegati. vedno izkoristi priložnost, ko jo zagleda. S fanti pa je popolnoma drugače. Ti so Španska vas. Punca zna zapeljevati, a se ni navajena vezati na kogarkoli. V življenju je imela le enega fanta in zaenkrat nima potrebe po drugem. S fanti je tako kot z dekleti vedno odkrita - naravnost pove kaj si misli in je ni sram.
Ima zelo lep glas in kadar je sama rada prepeva svoje avtorske pesmi. Če je kaj kar resnično obožuje so to plišaste igračke, saj jih kot majhna ni imela popolnoma nič. Pa tudi čokoladnih bombonjer se nebi nikdar branila...

Najhujša stvar, ki si jo naredil: Marsikaj...

Najboljša stvar, ki si jo naredil: Vse kar naredi je najboljše... Ampak res je vesela, da je sprejela povabilo na Bradavičarko, ki ji je spremenila življenje...

Stvar, ki si jo naredil in jo obžaluješ: Nikdar nebi ničesar obžalovala.

Barva in žival, ki predstavljata tvojo osebnost in zakaj:
Smaragdno zelena in turkizna - pomenita moč in energičnost ter iznajdljivost, pogum in zvijačnost. Turkizna ponazarja treznost, pozornost, voljo in vztrajnost, upornost hkrati pa tudi poštenost, previdnost in duhovnost. Barvi sta lahko hkrati pozitivi in naravni, očarljivi kot turkizno morje in domači kot trava, a hkrati tudi režeta v oči...
Feniks - ko se rodi iz ognja je popolnoma nebogljena, majhna žival. Skozi življenje se nauči leteti. Prevaža lahko težke tovore, brez pomoči. Njegove solze so zdravilne in z njimi pomaga le tistim, za katere ve, da mu ne bodo storili žalega. So zelo iznajdljive, pametne živali, za katere divje vrste nikdar ne vemo, kam bodo odletele naprej, kje se bodo nastalile in kakšen namen imajo. Na vrhuncu svojega življenja lahko vidimo njihovo popolnost, na katero so čakali vse življenje. Ko feniks zapoje, nam pokaže vse, kar skriva globoko v sebi. In ko se njihovo življenje izteče, ko mislimo da se vse razgubi, da je bitje poraženo... tedaj znova vstanejo iz pepela, z dvignjeno glavo pripravljeni na novo življenje.

Življenjski cilji: Živi sproti in se ne obremenjuje z prihodnostjo - ko pa bo prišel čas odločitve, se bo zagotovo odločila prav.

[Nekaj malega sem popravila... ^^'']


Last edited by Hollie on Tue Jun 28, 2011 9:04 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
Princ.
Izvršilni odbor
Princ.

Posts : 1376
Join date : 2010-05-01
Location : Location, location, location

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Mar 17, 2011 3:58 am

Dobrodošla na forumu Very Happy Opis je izčrpen in izjemen, tako da je tvoj dom Gryfondom. Veliko užitkov pri pisanju (zabava/učne ure/individualni pogovori) Smile

_________________
Hollisha Hellwood Untitled-2
Back to top Go down
View user profile http://rpg-potter.forumotion.com
Rose
7. letnik
Rose

Posts : 690
Join date : 2011-01-02
Age : 26
Location : under Jared's bed ;P

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Mar 17, 2011 4:29 am

Dobrodošla Smile
Back to top Go down
View user profile
Sim
Izvršilni odbor


Posts : 1140
Join date : 2010-06-30

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Mar 17, 2011 6:23 am

rose ka sm ti rekla xD lawl Very Happy

dobrodošla še z moje strani ;D
Back to top Go down
View user profile
Hollie
5. letnik
Hollie

Posts : 101
Join date : 2011-03-12

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Mar 17, 2011 8:29 am

wii, hvala usem Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Kiwi.
Izvršilni odbor
Kiwi.

Posts : 1120
Join date : 2010-05-01

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Thu Mar 17, 2011 11:19 pm

Dobrodošla na forumu!Very Happy sva čast za opis in uživaj v pisanju Very Happy

_________________
Ime&Priimek: Kate Jayne Forrester
Funkcija: Prof. OPMS, podravnateljica


Play it pretty for the world!
Back to top Go down
View user profile
Hollie
5. letnik
Hollie

Posts : 101
Join date : 2011-03-12

Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1Fri Mar 18, 2011 8:11 am

bom, hvala Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
Hollisha Hellwood Empty
PostSubject: Re: Hollisha Hellwood   Hollisha Hellwood Icon_minitime1

Back to top Go down
 
Hollisha Hellwood
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: RPG :: Učenci-
Jump to: